lauantai 17. syyskuuta 2016

Möykky ja minä: hankkeen alkaessa

Projektipäällikön silmin uusi hanke tuntuu alussa isolta muodottomalta möykyltä. Mistä kulmasta pitäisi tarttua kiinni, mihin suunnata ensimmäiseksi? Onneksi hanke ei ala tyhjästä, vaan askelmerkit on luotu jo suunnitteluvaiheessa. Lapin kirjastohenkilöstön osaamisen kehittämishankkeen tavoitteet on määritelty näin: 

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa Lapin kirjastohenkilöstön ammatillista osaamista. Vahvan ja ajan tasalla olevan osaamisella:
- Varmistetaan Lapin kirjastojen tuoreessa strategiassa määriteltyjen tavoitteiden toteutuminen
 Luodaan suuntaviivat Lapin kirjastojen tulevalle kehitykselle
 Varmistetaan, että Lapin kirjastopalvelut säilyvät laadukkaina myös tulevaisuudessa
 Saadaan kirjastoille selkeää faktaa tuleviin rekrytointitarpeisiin. Osaamistarpeiden kartoituksen kautta saadaan hahmotettua myös sitä, minkätyyppisillä koulutuksilla varustettuja henkilöitä kirjastoalalle tarvitsemme.

Kun askelmerkkejä kertaa mielessään, möykky on jo hieman pienempi. Eikä projektipäällikkö onnekseen ole yksin. Hänen apunaan on ohjausryhmä, jonka asiantuntemus ja tuki on kullanarvoista. Tämän hankkeen ohjausryhmään kuuluvat: 

Mikko Paajala (pj.) , kirjastotoimenjohtaja, Rovaniemen kaupunginkirjasto - Lapin maakuntakirjasto 
Satu Ihanamäki, kirjastotoimen ylitarkastaja, Lapin aluehallintovirasto
Kaisa Inkeroinen, kirjastotoimenjohtaja, Tornionlaakson kirjasto
Hanna Laitinen, kirjastotoimenjohtaja, Tornion kaupunginkirjasto
Liisa Sirviö, koulutussuunnittelija, Lapin kesäyliopisto
Salla Erho (siht.), projektipäällikkö, Rovaniemen kaupunginkirjasto - Lapin maakuntakirjasto

Minut on palkattu hankkeeseen ajalle 1.9.2016 - 31.5.2017. Osana hanketta toteutetaan Lapin kirjastohenkilöstön osaamiskartoitus, jossa yhteistyökumppanina on Lapin koulutuskuntayhtymä ja työkaluna C&Q. Ennen tätä pohdimme ja määrittelemme osaamistarpeita yhdessä niin Rovaniemellä kuin maakunnassakin. Tiedotan hankkeen kulusta tässä blogissa, somessa ja tarpeen mukaan myös sähköpostitse. Osallistu rohkeasti keskusteluun, Yhteyttä voi toki ottaa myös suoraan puhelimitse tai sähköpostilla.
Tällaisia möykkyjä tuli vastaan Kiilopäällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti